Krönika

Tillbaka

Veckans City #46: mot FA Cup-final!



2024-04-25, Oskar Hansson     0

Ett slitet City spelade inte bra, men gjorde vad de behövde mot Chelsea i FA Cupens semifinal. Bernardo gick från syndabock till matchhjälte. Under veckan har laget hittills fått följa Premier League från TV-soffan. Det var dock trevligt att göra när laget kunde se Liverpool förlora borta mot Everton.

I lördags tog sig City an en tuff uppgift efter urladdningen mot Real Madrid ett par dagar tidigare. Chelsea stod för motståndet i FA Cupens semifinal på Wembley. Haaland saknades i truppen men Guardiola ställde upp med ett starkt lag. Det syntes dock tydligt att den där energin som vi vant oss vid att City har, inte var där. Det är heller inte så konstigt när man tänker efter. City hade ju sin urladdning bara ett par dagar innan matchen. Chelsea å sin sida hade vilat och förberett sig efter sin match mot Everton som spelades måndag kväll. 

Chelsea försvarade sig naturligtvis djupt men deras omställningar var farliga och de hade ett par chanser att göra mål. Men antingen missade de eller så stod Ortega i vägen. Matchen stod och vägde och City utmanades rejält. Men i slutskedet av matchen klev Bernardo fram och sparkade in det förlösande segermålet. City höll sedermera ut och tog en blytung seger och finalplats mot United som kommer spelas den 25 maj. City har då chansen att ta sin sjunde FA Cup-titel. 

Det här är Manchester City under Pep Guardiola för mig. Laget var slitet, vilket får vara okej i slutet av ännu en tuff säsong och efter en stenhård batalj med Real Madrid som dessutom slutade med ett svidande nederlag. Ändå reste sig laget mot ett utvilat Chelsea som inte hade något att förlora i den här matchen. Bernardo är extra symboliserande då han gjorde en fantastisk match mot Real Madrid. Dock blev han något av en syndabock efter sin nonchalanta straff som hamnade i målvaktens nypor. Men han visade inga tecken på att han var nere, utan blev matchhjälte mot Chelsea. Så otroligt starkt!

Det blev diskussioner efter matchen om en eventuell straff när en frispark från Chelsea tog på Grealish arm i straffområdet. Bojan var irriterad i Viasats studio efter matchen och även Chelseas fans. Jag kan köpa irritationen. Hade City inte fått straff i den situationen och dessutom förlorat med uddamålet hade jag känt en stor irritation. City hade flyt där och sådana bedömingar är fortfarande ett lotteri trots VAR.

Guldstriden fortsätter

Så här i mitten av veckan har Premier League-kampen fortsatt med matcher för Liverpool och Arsenal. Laget från London pallade trycket under tisdagskvällen och krossade Chelsea hemma. Det var aldrig något snack om saken och Arsenal visade att de fortsätter pressa City i kampen om ligatiteln. Liverpool å andra sidan stod för ett praktfiasko när de förlorade borta mot Everton. Det är katastrofalt för Liverpool, som nu är en poäng före City men har två matcher mer spelade. Gör City sitt jobb bör de ha ett betryggande avstånd ner till Liverpool när de spelat lika många matcher.

Men som sagt, det är viktigt att City fortsätter göra sitt jobb. Ikväll väntar en hård batalj borta mot Brighton och City kommer sakna Haaland. Brighton har dock tappat i tabellen den senaste tiden och återfinns nu på en elfte plats. Det verkar som att de inte kommer nå europaspel nästa säsong vilket nog är en bevikelse för dem. Ska de ha chansen behöver de vinna över City ikväll, så det bör vara ett motiverat lag som City ställs mot. 

Men som alltid tror jag att City kommer få jobbet gjort och tabllen se fördelaktig ut för City under den sena kvällen. 



Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.